ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ιστορία

Αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά την απελευθέρωσή τους από τις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας, το 1959 μετά τη χορήγηση γενικής αμνηστίας (AP Photo).

Οι Αγγλοι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουάτσον ανακαλύπτουν τη δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 1975, 43 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό συρμού στο μετρό του Λονδίνου (AP Photo).

Ο Μάικλ Τζάκσον κατά την άφιξή του στην 26η απονομή των βραβείων Γκράμι στο Λος Αντζελες το 1984. Ο Τζάκσον αποχώρησε από την τελετή νικητής σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, ενώ η συνοδός του δεν είναι άλλη από την Μπρουκ Σιλντς (AP Photo/Nick Ut).

Βαν της αστυνομίας έχει σταθμεύσει κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ούλοφ Πάλμε, το 1986. Ο Πάλμε έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε στην πλάτη ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο με τη σύζυγό του χωρίς τη συνοδεία σωματοφύλακα (AP Photo/Bjorn Elgstrand).

Το 1991 τερματίστηκε ο Πόλεμος του Κόλπου, καθώς Ιρακινοί στρατιώτες και Σύμμαχοι διατάσσονται να σταματήσουν τις επιθέσεις με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του Κουβέιτ. Στη φωτογραφία διοικητές του αμερικανικού στρατού γιορτάζουν τα νέα (AP Photo/Greg Gibson).

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ