Ανοδο του τουρισμού κατά 9% περιμένει για το 2017 ο ΣΕΤΕ

Ανοδο του τουρισμού κατά 9% περιμένει για το 2017 ο ΣΕΤΕ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Τα έσοδα από τον τουρισμό ενδέχεται να αυξηθούν φέτος κατά 9% βοηθώντας την Ελλάδα να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, ωστόσο, πολιτικά ζητήματα θα μπορούσαν να ρίξουν τη σκιά τους στις προβλέψεις αυτές, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 14,5 δισ. ευρώ μετά από μία πτώση 6,4% στα 13,2 δισ. ευρώ το 2016. Προβλέπει μάλιστα ότι οι αφίξεις ενδέχεται να κορυφωθούν στους 27 εκατομμύρια επισκέπτες από 25 εκατομμύρια που ήταν πέρσι.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει πτώση στις αφίξεις κρουαζιέρας από 2,5 εκατομμύρια που ήταν πέρσι, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή και ειδικά στην Τουρκία.

Βαρύ ήταν το τίμημα και της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές γεγονός που οδήγησε σε μειωμένα έσοδα παρά την άνοδο στις αφίξεις.

Αιτιολόγησε μάλιστα τις εκτιμήσεις του για δύο εκατομμύρια περισσότερους τουρίστες το 2017 λέγοντας πως η Ελλάδα σε σύγκριση με την Αίγυπτο και την Τουρκία αποτελεί ασφαλή προορισμό ενώ η Ισπανία, ένας σημαντικός αντίπαλος της Ελλάδας αύξησε τις τιμές.

«Με αυτά τα δεδομένα η Ελλάδα προσφέρει την καλύτερη ποιότητα διακοπών στην καλύτερη τιμή», είπε χαρακτηριστικά.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή