Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές των αμυντικών βιομηχανιών ήταν ανάμεσα στους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης και εξώθησαν ανοδικά τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Είχαν προηγηθεί οι εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου για αύξηση των αμυντικών δαπανών και οι επενδυτές περίμεναν τις διευκρινίσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τα μέτρα με τα οποία προτίθεται να τονώσει την ανάπτυξη.

Ενδεικτικές περιπτώσεις ήταν η μετοχή της εταιρείας αεροδιαστημικής και άμυνας Meggit, που σημείωσε άνοδο 13,07%, καθώς και της Thales SA (+3,66%). Παράλληλα, η μετοχή του ομίλου Airbus έκλεισε με άνοδο 1,4%. Ετσι ο δείκτης Cac 40 του γαλλικού χρηματιστηρίου έκλεισε με άνοδο 0,28%, ο Ftse 100 του Λονδίνου με άνοδο 0,14% και ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης με άνοδο 0,10%. Στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο χρυσός, που υποχώρησε χθες από τα υψηλά τρεισήμισι μηνών και κινείτο αργά το βράδυ στα επίπεδα των 1.257,65 δολαρίων η ουγγιά. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, πάντως, ότι το ασφαλές καταφύγιο θα καταγράψει τον δεύτερο συναπτό μήνα ανόδου.

Αυξάνεται η ζήτηση για χρυσό εν μέσω αβεβαιότητας για το κατά πόσον θα μπορέσει πράγματι ο Αμερικανός πρόεδρος να προωθήσει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, καθώς και για το αν θα προχωρήσει, τελικά, η Federal Reserve σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή