Επιστολή – καταπέλτης της Attica Bank για τον όμιλο Καλογρίτσα

Επιστολή – καταπέλτης της Attica Bank για τον όμιλο Καλογρίτσα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εποπτεία και οικονομικό – νομικό έλεγχο απείλησε η διοίκηση της Attica Bank τον όμιλο Καλογρίτσα. Σε επιστολή, που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ και η οποία απευθύνεται προς τους κ. Χρήστο και Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, η Attica Bank κάνει λόγο για απαράδεκτες πιέσεις προκειμένου να χορηγήσει νέα δάνεια, για σπατάλες χρημάτων σε άσχετες επιχειρήσεις, αδυναμία εκτέλεσης έργων που έχει αναλάβει ο τεχνικός όμιλος, ενώ αναφέρει ότι στελέχη της τράπεζας έχουν δεχθεί απειλές.

«Με έκπληξη ελάβαμε την από 24.01.2017 επιστολή σας, όταν γνωρίζουμε ότι σήμερα (25.01.2017) έχει προγραμματιστεί συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας σας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζάς μας για να του υποβάλλετε σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου των εταιρειών σας. Προς τι λοιπόν εξυπηρετεί την εξεύρεση λύσης ενός τόσου σοβαρού προβλήματός σας η αποστολή μιας επιστολής με την οποία αποπειράσθε απαραδέκτως να πιέσετε την τράπεζα στη λήψη εσπευσμένων και προφανώς εσφαλμένων και σε βάρος της αποφάσεων;».

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας παρέλαβε «τον λογαριασμό του oμίλου σας σε δυσανάλογο ύψος αναφορικά με τις εξασφαλίσεις του και μάλιστα έναν λογαριασμό που αυξήθηκε υπερβολικά στο άμεσο παρελθόν και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα». «Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλετε να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η τράπεζά μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ». «Πώς ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την τράπεζά μας και όχι από άλλες τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζετε ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των 108 εκατ. ευρώ;».

«Πώς είναι δυνατόν, επίσης, να ζητάτε τη χορήγηση νέων εγγυητικών καλής εκτελέσεως για έργα που δεν έχετε εξεύρει τους αναγκαίους για την κατασκευή τους πόρους; Και με ποια λογική, για όλα αυτά, απευθύνεται απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη μας;».

«Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει, είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπό την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς».

«Είναι όμως απορίας άξιον πώς είσθε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις, μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν τοποθετείτε τα κεφάλαια αυτά στον όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες».

«Μια τέτοια συμπεριφορά σας, εάν συνεχιστεί, θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε ενδεχομένως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του ομίλου σας, ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες δαπάνες που γίνονται σε βάρος των τρεχουσών υποχρεώσεων και των πιστωτών σας».

Πηγές της Attica Bank, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επιστολή, σημειώνοντας ότι σήμερα η σχέση της τράπεζας με τον όμιλο Καλογρίτσα είναι καλή και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υλοποιείται ομαλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή