Νέα 24ωρη απεργία σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ – ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ – ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικό και τραμ).

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που το πρωί ήταν έντονα φαίνεται πως σταδιακά ομαλοποιούνται, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται αυτή την ώρα στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος της Κατεχάκη.

Σημειώνεται, ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από το site της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο υπάρχει συνεχής πληροφόρηση.

Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑΣΥ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή