Επιχορηγήσεις για το 2016 σε ελληνικές ομοσπονδίες

Επιχορηγήσεις για το 2016 σε ελληνικές ομοσπονδίες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταβολή επιχορηγήσεων, που αντιστοιχούν στο οικονομικό έτος 2016 σε αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την καταβολή τακτικής επιχορήγησης 20.000 ευρώ στον ΣΕΓΑΣ «λόγω αναμόρφωσης του προϋπολογισμού», τακτικής επιχορήγησης 65.000 ευρώ στην ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία, 20.000 ευρώ στην ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών. Επίσης αποφάσισε την καταβολή έναντι της τακτικής επιχορήγησης 1.500 ευρώ στην ομοσπονδία TAE KWON DO, την καταβολή τακτικής επιχορήγησης 95.000 ευρώ στην κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδας λόγω της πρώτης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και την καταβολή 25.000 ευρώ στην ελληνική ομοσπονδία θαλάσσιου σκι ως εξόφληση της τακτικής επιχορήγησης του οικονομικού έτους 2016.

Οσον αφορά τους φορείς, αποφασίστηκε η καταβολή 2.000 ευρώ στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, η καταβολή 11.500 ευρώ στον σύλλογο Ελλήνων προπονητών καλαθοσφαίρισης ως εξόφληση της τακτικής επιχορήγησης του οικονομικού έτους 2016 και η καταβολή 3.000 ευρώ στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ως εξόφληση της τακτικής επιχορήγησης του οικονομικού έτους 2016. Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού προχώρησε στην έγκριση καταβολής επιχορήγησης συνολικού ποσού 39.660 ευρώ στις αθλητικές ομοσπονδίες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Γυμναστικής, Ιστιοπλοΐας, Πάλης, Σκοποβολής, Ξιφασκίας, και Ποδηλασίας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης των αθλητών που συμμετείχαν σε αγώνες πρόκρισης για το «ΡΙΟ 2016». Η ΕΟΕ εισέπραξε το παραπάνω ποσό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή