Η Σαρλότ Ράμπλινγκ στην ελληνική πρόταση

Η Σαρλότ Ράμπλινγκ στην ελληνική πρόταση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαρλότ Ράμπλινγκ είναι η διεθνής συμμετοχή στο έργο «Εργαστήριο διλημμάτων» του Γιώργου Δρίβα, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην προσεχή 57η Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας. Το «Εργαστήριο διλημμάτων» είναι μια αφηγηματική εγκατάσταση, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες». Η εγκατάσταση επιχειρεί –με αφορμή το δίλημμα που η τραγωδία θέτει για επιλογή μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της όποιας ασφάλειας του Εγχώριου– να εκθέσει την αγωνία, την απορία και τη σύγχυση ατόμων και κοινωνικών ομάδων όταν καλούνται να διαχειριστούν παρόμοια θέματα.

Το έργο αποτελείται από ένα μεγάλο σκοτεινό λαβύρινθο δύο επιπέδων και μια σειρά από οθόνες που θα παρουσιάζουν αποσπάσματα ενός χαμένου ντοκιμαντέρ, που βρέθηκε τυχαία πριν από ένα χρόνο στο Μπουένος Αϊρες στο Μουσείο Κινηματογράφου της Αργεντινής και το οποίο κατέγραφε ένα άγνωστο επιστημονικό πείραμα.

«Ωστόσο, το πείραμα, για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν ολοκληρώθηκε κι έτσι τα αποσπάσματα του άγνωστου ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν σήμερα για πρώτη φορά τις λεπτομέρειές του, τις ελπίδες του Ελληνα καθηγητή που το εμπνεύστηκε και τις διαφωνίες με τους συνεργάτες του», σημειώνουν οι συμμετέχοντες στην Μπιενάλε, χωρίς να διευκρινίζουν αν πρόκειται για υπαρκτό ή επινοημένο γεγονός.

Το υλικό αυτό συνοδεύεται και από σκηνές μιας ταινίας (το πρώτο γύρισμα έγινε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) με πρωταγωνιστές τους Σαρλότ Ράμπλινγκ, Γιώργο Κοτανίδη, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρο Βογιατζή, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννη Καλοφωλιά και Λάζαρο Γεωργακόπουλο. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Κλαούντιο Μπολιβάρ, σκηνογράφος ο Ηλίας Λεδάκης, ενδυματολόγος η Εύα Νάθενα, μοντέρ ο Χρήστος Γάκης και την οργάνωση παραγωγής έχει αναλάβει η Φένια Κοσοβίτσα. Επιμελητής του έργου είναι ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και φορέας υλοποίησης το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή