ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Νέες προσφυγικές ροές, συνελήφθη Τούρκος διακινητής

Φωτογραφία αρχείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Aπό χθες Τρίτη μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί, 71 άτομα έφθασαν στη Σάμο ενώ συνελήφθη από το Λιμενικό Σώμα ο Τούρκος μεταφορέας τους σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ. Την ίδια ώρα μηδενικές ήταν οι ροές μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο, Χίο και Κω ενώ 27 άτομα αφίχθησαν στη Λέρο και 41 σε άλλα μικρά νησιά .

Μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου ζουν 9.209 άτομα, έχοντας καταθέσει άιτημα ασύλου. Από αυτούς 4.152 διαμένουν σε καταυλισμούς στη Λέσβο, 3.362 στη Χίο και 1.695 στη Σάμο.

Εν τω μεταξύ ο εγκλωβισμός τόσων ανθρώπων στα νησιά επί πολλούς μήνες έχει επιτρέψει τη λειτουργία ενός κυκλώματος διακίνησης πλαστών εγγράφων με τα οποία οι εγκλωβισμένοι πιθανά θα μετακινηθούν στην Αθήνα και στη συνέχεια στην άλλη Ευρώπη. Χθες «φορτωμένος» με έγγραφα ασύλου ήταν ένας 44χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη αποβιβαζόμενος από το πλοίο από Πειραιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν 10 δελτία αιτούντος διεθνή προστασία τρίτων προσώπων και 10 έγχρωμα φωτοαντίγραφά τους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ