Γερμανία: Πρώτο Κόμμα το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Πρώτο Κόμμα το SPD σε νέα δημοσκόπηση

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με επικεφαλής, αλλά και χάρη, στον υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σούλτς βρίσκεται και πάλι μπροστά από την Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το SPD ενισχύεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ερχόταν πρώτο κόμμα με 32% αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή. Αντίθετα, το συντηρητικό κόμμα με υποψήφια καγκελάριο την κ. Μέρκελ χάνει μια μονάδα και θα ερχόταν δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας 30,5%.

Το λαϊκιστικό – αντιευρωπαϊκό – ξενοφοβικό Κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) παραμένει τρίτο κόμμα με 11%. Σταθερό παραμένει επίσης το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 8% όπως και το Κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) με 6,5%. To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), με άνοδο 1,5%, θα ελάμβανε 7% και θα εισερχόταν στο κοινοβούλιο (το όριο είναι 5%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή