Βενιζέλος: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νέμονται την εξουσία

Βενιζέλος: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νέμονται την εξουσία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έννοια του «εκτσογλανισμού» που εκείνος πρωτοδιετύπωσε επανέφερε χθες ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για να περιγράψει τα αισθήματά του έναντι της κυβέρνησης. Τούτη τη φορά, μάλιστα, πρόσθεσε στις εκτιμήσεις του ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία, διότι, ταυτόχρονα, νέμονται την εξουσία» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απλώς προσβλέπει στην κόπωση των πολιτών με ένα σχέδιο που ο ίδιος ονόμασε «στροφή μιάμισης φοράς».

«Εχουν κάνει στροφή 180 συν 90, δηλαδή 270 μοιρών, και περιμένουν να δημιουργηθούν αυτοματισμοί στην κοινωνία που θα μας εκτρέψουν απολύτως. Το πλάνο Β αυτονομείται, γίνεται πλάνο ροπών μέσα στην κοινωνία, η οποία θα πει ότι τώρα που υπέγραψαν και αυτοί 3ο και 4ο μνημόνιο και δεν υπάρχει καμία προοπτική, μπορούμε να προετοιμάσουμε αυτοκτονικές λύσεις που αντιστοιχούν σε μια κοινωνία που τα έχει δώσει όλα και δεν βλέπει διέξοδο. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Η μιάμιση στροφή», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Αφορμή για να λεχθούν όλα αυτά αποτέλεσε η έκδοση του βιβλίου του Γ. Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα», στο οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος σταχυολογεί και αναλύει με χιούμορ τι πραγματικά κρύβεται πίσω από όλες τις νέες λέξεις που μπήκαν στη ζωή μας από την «πρώτη φορά Αριστερά». Εξ ου και προλογικά ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειάζεται να κυκλοφορήσει όσο γίνεται συντομότερα και ένας δεύτερος τόμος γλωσσικής αντίστασης από όσους προσπάθησαν την τελευταία διετία να βρουν τα αντίδοτα στην παραπλάνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να πουν στους πολίτες την ψυχρή αλήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή