ΚΟΣΜΟΣ

Κουρδικές πηγές: Δεχόμαστε συντονισμένες επιθέσεις

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μιλώντας στην «Κ» το βράδυ της Τετάρτης, κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι στα περίχωρα του Μίμπιτς, οι δυνάμεις τους δέχονται συντονισμένες επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό, τους αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή την ώρα, οι συγκρούσεις που ξέσπασαν τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζονται. Ο τουρκικός στρατός βάλλει κατά των θέσεων των Κούρδων ανταρτών με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του. Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα επιχειρούν να εισβάλλουν σε χωριά που κρατούν οι Κούρδοι πολεμιστές.

Την ίδια ώρα, πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπολύουν την δική τους επίθεση κατά του κουρδικού κινήματος σε διάφορα σημεία του Μίμπιτς. Οι πληροφορίες της «Κ» δείχνουν ότι τουρκικός στρατός και πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους επιχειρούν να εισβάλλουν στα χωριά Μιστέχα, Χαλίντιγιε, Λατζλί και Χούτα.

Οι Κούρδοι αντάρτες έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσουν εκ νέου τον έλεγχο του χωριού Μιστέχα. Οι κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για μια καλά οργανωμένη επίθεση της Τουρκίας, η οποία έρχεται σε συνεννόηση με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης, αναφέρουν ότι η νέα εξέλιξη θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις Κούρδων-ΗΠΑ. Στην νέα περίοδο, οι Αμερικάνοι καλούνται να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στην νέα επιθετικότητα της τουρκικής πλευράς.

Οι νέες εξελίξεις τρέχουν σε μια στιγμή που ο στρατός της Συρίας εισέρχεται στην Παλμύρα και εμποδίζει πλέον την προώθηση των φιλοτουρκικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση της Ράκκα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ