Επί τάπητος μέτρα – αντίμετρα, επιμένει σε μέτρα το ΔΝΤ

Επί τάπητος μέτρα – αντίμετρα, επιμένει σε μέτρα το ΔΝΤ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις περίπου ώρες διήρκεσε ο πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς το βράδυ της Τετάρτης, με τα μέτρα και τα αντίμετρα της περιόδου ως το 2020 να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, οι θεσμοί θεωρούν πως μερικά από αυτά είναι σε «πολύ καλό δρόμο», σε μερικά χρειάζονται κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ σε ορισμένα εκφράζουν διαφωνίες. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων.

Κατά πληροφορίες πάντως, οι πιστωτές ζητούν παρεμβάσεις συνολικού ύψους 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, μέσω περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο.

Ο ίδιος παράγοντας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες, παραπέμποντας στην επισήμανση του ΔΝΤ, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του άρθρου 4, σύμφωνα με την οποία, οι προβλέψεις και οι απαιτήσεις του Ταμείου δεν έχουν ενσωματώσει τα στοιχεία μετά το Νοέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή