Γενς Σπαν για αξιολόγηση:«Εάν μετακινηθεί ο καθένας λίγο από τις θέσεις του, θα υπάρξει συμβιβασμός»

Γενς Σπαν για αξιολόγηση:«Εάν μετακινηθεί ο καθένας λίγο από τις θέσεις του, θα υπάρξει συμβιβασμός»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελλάδα και θεσμοί βρίσκονται κοντά σε λύση αναφορικά με την τρέχουσα αξιολόγηση δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλόφωνη τηλεόραση της Deutsche Welle το βράδυ της Τετάρτης, επαναλαμβάνοντας την πρόσφατη εκτίμησή του ότι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από κάθε προηγούμενη.

Όπως πρόσθεσε, απομένει να κάνει ακόμη «κάτι λίγο». Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις θεσμών και Ελλάδας το ζητούμενο «αυτή τη στιγμή είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να μετακινηθεί λίγο από τις θέσεις του και τότε θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».

Ο Γερμανός υφυπουργός απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική. «Το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι το χρέος», επισημαίνει, «αλλά το πώς θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις, πώς θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και πώς θα επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακή πορεία». Προϋπόθεση μιας τέτοιας εξέλιξης είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σπαν «με το να επενδύεις όλο και περισσότερα χρήματα σε ένα πρόβλημα δεν το λύνεις».

Αναφορικά με τη μείωση του υπέρογκου γερμανικού πλεονάσματος στις εμπορικές συναλλαγές ο Γενς Σπαν υποστήριξε ότι ήδη έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα μισθοί και συντάξεις, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ολιγωρία στις δημόσιες επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία για γερμανική συναίνεση ως προς τιε παρεκκλίσεις από τα κριτήρια σταθερότητας ο κ. Σπαν τόνισε ότι στην πραγματικότητα η γερμανική κυβέρνηση δεν θα ήθελε η Κομισιόν να προσεγγίζει «πολιτικά» το όλο θέμα αλλά «αντικειμενικά», βασιζόμενη σε «στοιχεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή