Στη Βουλή τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας

Στη Βουλή τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο Αιγαίο, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης και του προσφυγικού, αλλά και η στάση της Τουρκίας στην περιοχή, έτυχαν αναφορών από αρχηγούς και εκπροσώπους όλων των κομμάτων χθες στη Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κυβερνώσας πλειοψηφίας αρχικώς ο αντιπρόεδρος Ιω. Δραγασάκης ανέφερε ότι είναι εκπεφρασμένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης «να δώσει μια αναβαθμισμένη προτεραιότητα στη νησιωτική πολιτική». Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ανέφερε πως είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για την ανάγκη λήψης μέτρων ιδίως στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης.

«Χρειάζεται, επιτέλους, μια στοχευμένη πολιτική ανάπτυξης για τα νησιά μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ιδιαίτερα πως πρέπει να υπάρξουν «ξεχωριστές παρεμβάσεις στο φορολογικό» και πολιτικές για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Στον τομέα της εθνικής ασφάλειας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη να υπογραμμίζει με τη σειρά του μεταξύ άλλων: «Πατριωτισμός είναι να στέκεσαι γερά στα πόδια σου, να δημιουργείς εθνική παραγωγική βάση, να λύνεις προβλήματα και να δημιουργείς τις συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι». Στις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και για τους νησιώτες αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της Δημ. Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο. Στο τέλος, η Ολομέλεια με ομόφωνη απόφασή της ανακήρυξε το 2017 Eτος Δωδεκανήσου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή