Πιέσεις από τους «τρεις» σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Πιέσεις από τους «τρεις» σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιέσεις στη Φώφη Γεννηματά και στον Στ. Θεοδωράκη να αναθεωρήσουν τη στάση τους προσπαθούν να ασκήσουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Φλωρίδης, με στόχο τους να καταδείξουν ότι οι αποφάσεις των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού δεν απηχούν την πραγματική βούληση των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς. Ετσι πρέπει να διαβαστεί η χθεσινή ανακοίνωση της πρωτοβουλίας των τριών, με την οποία επί της ουσίας πλέκουν το εγκώμιο των κ. Σπ. Λυκούδη και Νίκ. Διακουλάκη (του βουλευτή του Ποταμιού και του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που συνεργάζεται με τη ΔΗΣΥ) επειδή οι τελευταίοι διεφώνησαν με την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους.

«Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι αληθινά νοιάζονται για να γεννηθεί ένας νέος ισχυρός κι ενωμένος προοδευτικός φορέας, δεν αντέχουν άλλο τη μισή ειλικρίνεια και το μηδενικό αποτέλεσμα», έγραψαν οι τρεις. Και σχολιάζοντας μια κοινή ανακοίνωση των κ. Λυκούδη και Διακουλάκη, που στήριξαν την ανάγκη δημιουργίας νέου σχήματος στον χώρο, δήλωσαν πως «αν πρόκειται ειλικρινά να προχωρήσει από νέα αφετηρία η πραγματοποίηση ενός ιδρυτικού συνεδρίου κι ενός αληθινά νέου φορέα που θα περιλαμβάνει την άμεση εκλογή ηγεσίας από τη βάση, τότε θα είμαστε όχι απλώς αρωγοί, αλλά και συμμέτοχοι». Οι τρεις θέλησαν έτσι να καταδείξουν ότι ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται στη ΔΗΣΥ ή εξελέγησαν με το Ποτάμι αμφισβητούν πια ευθέως τη «λογική» των ηγεσιών ότι ο χώρος μπορεί να συνεχίσει να εκφράζεται από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα.

Η Χαρ. Τρικούπη και η Σεβαστουπόλεως δεν θέλησαν καν να ασχοληθούν με την ανακοίνωση, θεωρώντας την ήσσονος σημασίας. Τα στελέχη τους εκτιμούν ότι το κεντρικό αίτημα των τριών, που επί της ουσίας είναι η διάλυση των κομμάτων τους και η εξ υπαρχής δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης, περισσότερο απορρέει από την ανάγκη τους να ανακάμψουν στην ενεργό πολιτική και λιγότερο απηχεί την επιθυμία των ψηφοφόρων. Το ερώτημα κατόπιν τούτων είναι τι θα κάνουν οι τρεις, εάν τελικά και ο κ. Θεοδωράκης (μετά την κ. Γεννηματά) τους διαμηνύσει τελεσίδικα το «όσοι πιστοί προσέλθετε μαζί μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή