Ανακοίνωση των δικαστών για επιθέσεις

Ανακοίνωση των δικαστών για επιθέσεις

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση με την οποία γίνεται λόγος για πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, μέσω των ΜΜΕ, με στόχο τον επηρεασμό των δικαστών που ασχολούνται με τις υποθέσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Εκτός από τη δίκη του «Κoriopolis», η οποία είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αλλά το ενδιαφέρον της είναι περιορισμένο, υπάρχει η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στο Συμβούλιο Εφετών και η οποία θεωρείται πολύ πιο σημαντική λόγω της εμβέλειας των προσώπων που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής: «Οσο προχωράει η δικαστική διερεύνηση ποινικών υποθέσεων που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τόσο αυξάνεται η ένταση των επιθέσεων σε δικαστικούς λειτουργούς επιφορτισμένους με την εκδίκασή τους, μέσω δημοσιευμάτων στις εφημερίδες, στο Διαδίκτυο και εκπομπών στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση. Οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από συγκρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και στοχεύουν να ασκήσουν προς όφελός τους πίεση στους δικαστές και στους εισαγγελείς. Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων γνωρίζει πολύ καλά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και τους σκοπούς που επιδιώκονται από κάθε πλευρά και για τον λόγο αυτό μένει μακριά από αυτόν τον «επιχειρηματικό πόλεμο». Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί οφείλουν, απερίσπαστοι και ανεπηρέαστοι, να πράξουν το καθήκον τους, κλείνοντας τ’ αυτιά τους στις προκλήσεις που συνεχώς θα εντείνονται».

Χθες συνεχίστηκε η δίκη του «Κoriopolis» με την κατάθεση του μεγαλομετόχου της Λάρισας, Αλ. Κούγια. Η κατάθεση κράτησε περίπου πέντε ώρες. Ο Κούγιας εξιστόρησε τι κατά τη γνώμη του συνέβη στο ποδόσφαιρο από το 1996 έως σήμερα και κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού Ν. Πατέρα ως το πρόσωπο που «οργάνωσε και δημιούργησε» την υπόθεση και του έδωσε τις «κασέτες» με τις συνομιλίες Μαρινάκη – Μπέου και Μπέου – Δαλούκα. Καταφέρθηκε εναντίον πρώην μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και συγκεκριμένων ομάδων, που τις χαρακτήρισε «σφραγίδες, που ανέβαιναν γρήγορα κατηγορίες». Ομως, όσον αφορά τη δικογραφία της υπόθεσης για τους «στημένους αγώνες» της περιόδου 2008-2011 και για τους βασικούς κατηγορουμένους κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ή κρίση είχε να εισφέρει. Αντιθέτως, επιβαρυντικές ήταν οι κρίσεις του για τους κατηγορούμενους ποδοσφαιριστές Ηλιόπουλο και Σιδηρόπουλο, για τους ποδοσφαιριστές του Διαγόρα, για τον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός 2-4 και για τον Πιερικό.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ν. Πατέρα σχολίασαν ότι ο κ. Πατέρας έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για όσα συκοφαντικά έχει πει στο παρελθόν ο κ. Κούγιας εναντίον του, ενώ για την υπόθεση με τις «κασέτες» η Δικαιοσύνη έχει παραπέμψει τον κ. Κούγια στο ειδώλιο και έχει απαλλάξει τον κ. Πατέρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή