«Δύο γυναίκες υπόδειγμα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας απένειμε χθες στην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και στην πύραρχο της Πυροσβεστικής Κάλλι Σαΐνη ο Γάλλος πρέσβης Christophe Chantepy σε τελετή που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία σύσσωμης της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας των τριών σωμάτων ασφαλείας και Ευρωπαίων αξιωματούχων. Στην εισαγωγική του ομιλία, στα ελληνικά, ο Γάλλος πρέσβης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η διάκριση απενεμήθη σε δύο γυναίκες οι σταδιοδρομίες των οποίων και η μόνιμή τους δέσμευση, σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο παραδοσιακά ανδρικό, αποτελούν υπόδειγμα από κάθε άποψη». Ακόμα, ο κ. Chantepy επεσήμανε ότι η ελληνογαλλική συνεργασία σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας την τελευταία διετία διευρύνθηκε για να ανταποκριθεί σε προκλήσεις, όπως η διεθνής τρομοκρατία και η μεταναστευτική κρίση.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τις ελληνικές αρχές στο όνομα της γαλλικής κυβέρνησης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, συχνά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, για την αντιμετώπιση των απειλών». Απευθυνόμενος στην αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. αρμόδια για θέματα

Αλλοδαπών Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γάλλος πρέσβης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σας βλέπουμε στην τηλεόραση, άλλοτε σε ένα ελληνικό hotspot, άλλοτε στις Βρυξέλλες, στην Αγκυρα ή αλλού, παντού όπου υπάρχει ανάγκη συντονισμού, λήψης αποφάσεων και παρουσίασης εξηγήσεων». Αντίστοιχα, απευθυνόμενος στην Κάλλι Σαΐνη, εθνική εκπρόσωπο στην Ε.Ε. επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, ο κορυφαίος στη χώρα Γάλλος διπλωμάτης ανέφερε ότι «συμβάλατε στην προώθηση των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, που είναι τα ίδια με εκείνα της Γαλλίας και των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, σε δράσεις με αντικείμενο την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών». Παραλαμβάνοντας το μετάλλιό της, η κ. Τρισιγώτη είπε ότι «είναι τιμή που το μετάλλιο προέρχεται από μια χώρα-σύμβολο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ η Κάλλι Σαΐνη έκλεισε την ευχαριστήρια ομιλία της με τη φράση «vive la France».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή