Ελλειψη «χημείας» με το… καλημέρα

Ελλειψη «χημείας» με το… καλημέρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντονη διαφωνία με το… καλημέρα είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», προχθές Τρίτη, στην πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. στον χώρο της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, οι Γιώργος Κιμούλης, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ. Το αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Μανωλόπουλος προσήλθε στη συνάντηση με ένα πλάνο στο οποίο προβλέπονταν πολλές αρμοδιότητες στον διευθύνοντα σύμβουλο, κάτι το οποίο βρήκε αντίθετο τον κ. Κιμούλη. Ανθρωποι που γνωρίζουν καλά τις αντιλήψεις τους ως προς την πολιτιστική διαχείριση, κάνουν λόγο για δύσκολη «χημεία», για δύο εκρηκτικές και με ισχυρή άποψη προσωπικότητες, που αποτελεί αίνιγμα το πώς θα μπορέσουν να συγκατοικήσουν εν γαλήνη. Ηδη υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα καταφέρουν να συγχρωτιστούν και να διοικήσουν χωρίς αναταράξεις τον πολυδύναμο οργανισμό.

Θυμίζουμε ότι το επταμελές Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ συγκροτήθηκε προχθές. Τα τέσσερα μέλη διορίστηκαν από την κυβέρνηση. Και αν η τοποθέτηση του Γιώργου Κιμούλη δεν ήταν έκπληξη –είχε αποκαλυφθεί από την «Κ» στις 26/01/2017–, αυτή του Νίκου Μανωλόπουλου, επί 23 χρόνια γενικού διευθυντή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στενού συνεργάτη του Χρήστου Λαμπράκη, ήταν αιφνιδιαστική. Τα υπόλοιπα μέλη είναι η Ματίνα Στέα, δικηγόρος, ο Ανδρέας Νοταράς, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Γιώργος Κουμεντάκης από την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος από την Εθνική Βιβλιοθήκη και ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή