Eπιχείρηση διάσωσης προσφύγων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Πύλου

Eπιχείρηση διάσωσης προσφύγων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Πύλου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Πύλου μετά από ενημέρωση χθες το βράδυ της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Αμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη και ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν επίσης τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία και συγκεκριμένα το Φ/Γ “EKATERINA” σημαίας Μάλτας, το Φ/Γ “QING QUAN SHAN σημαίας Χονγκ Κονγκ, το Δ/Ξ “AEGEAN POWER” Ν.Π. 11586 και το Φ/Γ “MSC TALIA F” σημαίας Πορτογαλίας.

Λίγο αργότερα το Φ/Γ “EKATERINA” εντόπισε το ανωτέρω σκάφος από το οποίο μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς ογδόντα πέντε (85) πρόσφυγες, τους οποίους μεταφέρει στο λιμένα Καλαμάτας, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή