ARTYA Son of Sea Tourbillon

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Artya είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση ωρολογοποιίας. 100% ανεξάρτητη manufacture, απασχολεί μόλις δέκα ανθρώπους και παρουσιάζει μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες με χειροποίητα καντράν, οι οποίες δεν εντάσσονται σε καμία από τις συμβατικές κατηγορίες ρολογιών της αγοράς. Κάθε μοντέλο της είναι είτε αριθμημένο είτε μοναδικό, με τολμηρό –ενίοτε προκλητικό– design και σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο. Τα ρολόγια της ArtyA κυκλοφορούν σε έξι διαμέτρους κάσας, από 38 mm έως 47 mm, και έχουν ως σήμα κατατεθέν τους τα ιδιαίτερα και ενίοτε απροσδόκητα υλικά που κοσμούν τα καντράν, όπως φτερά πεταλούδας, αληθινά πετρώματα, αληθινές σφαίρες, κομματιασμένα ευρώ, μέταλλα που έχουν χτυπηθεί από κεραυνό κ.ά. Ανάλογα με το θέμα τους εντάσσονται στις συλλογές Son of Sound, Son of a Gun, Son of Earth, Son of Gears, Son of Arts, Son of Love. Το πιο πρόσφατο δείγμα της τέχνης του Yvan Arpa, που είναι ο ιδρυτής, σχεδιαστής και ιθύνων νους της ArtyA είναι το Son of Sea Tourbillon.

ARTYA Son of Sea Tourbillon-1

Πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι με χειροποίητο καντράν φτιαγμένο από «θησαυρούς» του βυθού της θάλασσας, φυσικές χρωστικές ουσίες, φύλλα χρυσού, αληθινά φτερά πεταλούδας και λέπια ψαριών. Η κάσα του ρολογιού είναι από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, έχει διάμετρο 44 mm και είναι διακοσμημένη στα πλαϊνά της μέρη με μπλε ανθρακονήματα.

ARTYA Son of Sea Tourbillon-2

Στο εσωτερικό της φιλοξενεί έναν αποκλειστικό κουρδιστό μηχανικό μηχανισμό με ιπτάμενο tourbillon, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 21.600 ταλαντώσεων/ώρα και έχει 100 ώρες power reserve. Ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα κροκοδείλου ολοκληρώνει το σύνολο.

Περισσότερα για την ArtyA εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Φλαμ Ελλάς (τηλ.: 210-3314653-5)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή