Ο Ερντογάν πιέζει τους στρατηγούς

Ο Ερντογάν πιέζει τους στρατηγούς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τούρκοι στρατηγοί θα πρέπει να κινηθούν νομικά κατά της Χιουρριγιέτ, η οποία πριν από λίγες ημέρες έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την ανησυχία του επιτελείου του τουρκικού στρατού για μια σειρά ζητημάτων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα στέλνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην χώρα του από το Πακιστάν όπου συμμετείχε στην 13η Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Ο κ. Ερντογάν ξεκαθαρίζει για μια ακόμη φορά την έντονη δυσφορία του σχετικά με το επίμαχο δημοσίευμα. Συγκρίνει την κυβέρνηση του με την κυβέρνηση του Νετζμεττίν Ερμπακάν που απομακρύνθηκε από την εξουσία από τους στρατηγούς το 1997. Σύμφωνα με τον ίδιον, στην νέα περίοδο, στην Τουρκία δεν υφίσταται μια κυβέρνηση, της οποίας την πολιτική γραμμή την καθορίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το μήνυμα του Προέδρου Ερντογάν έρχεται λίγο μετά την συνάντηση του Επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ με τον Πρωθυπουργό Μπιν Αλί Γιλντιρίμ και το σχετικό ανακοινωθέν του επιτελείου του στρατού.

Το επιτελείο του στρατού στο ανακοινωθέν του δεν προχωρούσε στην διάψευση του περιεχομένου του δημοσιεύματος. Άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιες επισημάνεις των στρατηγών «παραφράστηκαν» από την εφημερίδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή