Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία έξω από το υπουργείο Εργασίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ αντιδρώντας στην δημιουργία του νέου ΕΦΚΑ, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, στήθηκε πρόχειρα με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζονται τεράστια λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα.

Επίσης καταγγέλλουν λάθη κατά τη μεταφορά δεδομένων των ασφαλισμένων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Ευάγγελος Θεοδωρίδης, παρατηρούνται στις υπηρεσίες ουρές ντροπής από ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ κατηγόρησε και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου επειδή αρνείται να τους δεχθεί.

Παράλληλα με τη συγκέντρωση εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη της βάρδιας με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα ακολουθήσει πορεία προς το Μαξίμου.

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας είναι συγκεντρωμένα σωματεία νοσοκομειακών γιατρών, τα οποία αντιδρούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία, όπως υποστηρίζουν, καταρρακώνει τον κλάδο τους και ζητούν την ανατροπή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή