Παραμένει η απόσταση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Παραμένει η απόσταση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπήρξε συμφωνία στην πρώτη επαφή του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για πολύ καλή συζήτηση, τονίζοντας, ωστόσο, πως παραμένουν κάποια σημεία στα οποία απαιτείται περαιτέρω τεχνική επεξεργασία.

Τα θέματα αυτά, όπως σημείωσε, σχετίζονται με τη δυνατότητα διαγραφής του ΦΠΑ και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), σημεία στα οποία η θέση της κυβέρνησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή των δανειστών, μιας και η Αθήνα εξαιρεί από τη δυνατότητα διαγραφής τους συγκεκριμένους φόρους, σε αντίθεση με τους πιστωτές που απαιτούν να διαγράφεται και μέρος αυτών.

Αλλα εκκρεμή θέματα, όπως το κατώτατο όριο των οφειλών, που για την κυβέρνηση είναι στις 20.000 ευρώ, ενώ για τους δανειστές ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, δεν τέθηκαν επί τάπητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή