Στους «4» με πάθος πέρασε ο Ολυμπιακός

Στους «4» με πάθος πέρασε ο Ολυμπιακός

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 χθες βράδυ στο Περιστέρι και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον ημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας (κλήρωση πιθανόν στις 17/3). Οι «ερυθρόλευκοι», που ήταν ανώτεροι στη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, με την έναρξη του δεύτερου μέρους βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ντάουντα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Κιβρακίδης που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ, ξεκίνησε στη φάση του γκολ από θέση οφσάιντ.

Ο Πάουλο Μπέντο είχε κρατήσει στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη, έχοντας προφανώς κατά νουν και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αλλά αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στο 57΄ στη θέση του Ελιουνούσι. Κίνηση η οποία αποδείχθηκε εξόχως σημαντική για την εξέλιξη του προημιτελικού, αφού έξι λεπτά αργότερα έβγαλε την ασίστ στον Ρομάο για το 1-1. Και στο 71΄ με δικό του γκολ διαμορφώθηκε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ατρομήτου στο Κύπελλο από το 2010. Τότε, η ομάδα του Περιστερίου είχε ηττηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επιπλέον, για δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου, βρίσκονται στον ημιτελικό γύρο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη ήταν λίγα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την περίοδο 1948-49! Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής των ημιτελικών. Λόγω της παρουσίας των «Πειραιωτών» στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες τον Μάρτιο.

Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Μανουέλ ντα Κόστα με δεύτερη κίτρινη. Ετσι, ο Μαροκινός στόπερ θα χάσει τον ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από όπου θα λείψει και ο τραυματίας Βιάνα. Οι Μποτία, Ρέτσος και Νικολάου είναι, πλέον, οι επιλογές του Μπέντο για το κέντρο της άμυνας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες (88΄ Ούμπιντες), Λημνιός (81΄ Ντιγκινί), Τόνσο, Πλατέλλας, Ντάουντα (56΄ Λε Ταλέκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80΄ Ρέτσος), Ελιουνούσι (57΄ Φορτούνης), Σεμπά, Μανθάτης (85΄ Νικολάου), Ανσαριφάρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή