ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Νέο 24ωρο ταλαιπωρίας - Απεργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό και τους οδηγούς της Αττικής καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ).

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται, από το πρωί, σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κατεχάκη, Συγγρού, Ποσειδώνος, στον Κηφισό, στην Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), όπου υπάρχει συνεχής πληροφόρηση.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική τροπολογία έχει ήδη ψηφιστεί και περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. «Οι σταθμοί και οι υποδομές του μετρό ανήκουν στην Αττικό Μετρό, η οποία διατηρεί την υποχρέωση της αποπληρωμής των δανείων του έργου. Το κεφάλαιο των δανείων πληρώνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι τόκοι πρέπει να πληρώνονται από τη λειτουργία και την αξιοποίηση των υποδομών του μετρό και ανέρχονται σε ποσό άνω των 80 εκατ. ευρώ ετησίως», εξηγούν στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Η επίμαχη τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στην Αττικό Μετρό να συνάπτει συμβάσεις με τις ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ. Μέχρι σήμερα η Αττικό Μετρό μπορούσε να συνάπτει συμβάσεις μόνο με τις ΣΤΑΣΥ, δυνατότητα που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., στη γενική συνέλευση της Δευτέρας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους.

Την Τετάρτη, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Οι μετακινήσεις ήταν πολύ δύσκολες από νωρίς το πρωί καθώς οι δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, που ανάγκασε τους μετακινούμενους να χρησιμοποιήσουν τα Ι.Χ. τους. Η κυκλοφοριακή ασφυξία επαναλήφθηκε τις απογευματινές και βραδινές ώρες αυξάνοντας κατά πολύ τον χρόνο διέλευσης των κεντρικών αρτηριών. Η ταλαιπωρία αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ