Κύμα διαμαρτυριών χθες στο κέντρο της Αθήνας

Κύμα διαμαρτυριών χθες στο κέντρο της Αθήνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους βρέθηκαν το πρωί γιατροί, εργαζόμενοι στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβέστες πενταετούς θητείας, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, Μανιάτες που διαμαρτύρονταν για τους δασικούς χάρτες, ενώ το απόγευμα διαμαρτυρήθηκαν εργατικοί φορείς, πρωτοβάθμια σωματεία και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην επιβολή 4ου μνημονίου και στις διαβουλεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία, οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί, ενώθηκαν με τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι κατέβασαν ρολά στις 12 το μεσημέρι διαμαρτυρόμενοι για το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι αντιδρούν στον νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου προκλήθηκε μικροένταση, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν ότι δεν θα τους δεχόταν ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα πορεία από τη λεωφόρο Συγγρού προς το Σύνταγμα είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, κρατώντας μαύρα μπαλόνια και πανό κατά της πώλησης της εταιρείας. Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στην οδό Μητροπόλεως, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Χαρακτηρίζουν «νομοθετικό έκτρωμα» την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν, με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή, και οι Μανιάτες. Ζητούν την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών καθώς, όπως υποστηρίζουν, αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική.

Το απόγευμα περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα Προπύλαια και έπειτα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων κυβερνητικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή