Ανεπιθύμητοι οι δύο λογιστές στα Οσκαρ

Ανεπιθύμητοι οι δύο λογιστές στα Οσκαρ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεπιθύμητα πρόσωπα είναι πλέον στα βραβεία Οσκαρ οι δύο λογιστές της PwC εξαιτίας της ιστορικής γκάφας τους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν θα συνεργάζεται πλέον με τους δύο λογιστές της ελεγκτικής εταιρείας PricewaterhouseCoopers, στην οποία έχει αναθέσει την καταμέτρηση των ψήφων, καθώς έδωσαν λάθος δύο φακέλους τη βραδιά των Οσκαρ στους παρουσιαστές, με αποτέλεσμα ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ να ανακοινώσουν λάθος νικητή του Οσκαρ καλύτερης ταινίας, προκαλώντας ιστορική γκάφα.

Ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC που βρίσκονταν στα παρασκήνια και ήταν αρμόδιοι για την παράδοση στους παρουσιαστές των Οσκαρ των κόκκινων φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητα πρόσωπα στις επόμενες τελετές απονομής των βραβείων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας. Η ίδια η ελεγκτική εταιρεία, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος θέμα κυρώσεων από την Ακαδημία.

Στους δύο εκπροσώπους της PwC που έκαναν το λάθος, παρότι ήταν αυτοί που παρέδιδαν τους φακέλους με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οφείλεται η πιο χονδροειδής γκάφα στην ιστορία των Οσκαρ. Συνήθως οι τελετές διεξάγονται πολύ ομαλά και είναι προσεγμένες σε κάθε λεπτομέρειά τους.

Την Κυριακή, μερικά λεπτά αφότου φωτογραφήθηκε να αναρτά στο Twitter φωτογραφίες διασημοτήτων από τα παρασκήνια, εκ των οποίων και η Εμα Στόουν, που πήρε το Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, ο Κάλιναν έδωσε λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι: αυτόν της καλύτερης ηθοποιού αντί της καλύτερης ταινίας.

Ο βετεράνος ηθοποιός ανοίγοντάς τον δεν είπε τίποτα και τον έδειξε στη συμπαρουσιάστριά του. Αυτή διαβάζοντας «La La Land» κάτω από το όνομα της Στόουν πίστεψε πως επρόκειτο για την ταινία που κέρδισε το Οσκαρ και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα.

Χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να διορθωθεί το λάθος και οι παραγωγοί του μιούζικαλ «La La Land», οι οποίοι είχαν σχεδόν τελειώσει τις ομιλίες με τις ευχαριστίες, να ανακοινώσουν το λάθος και να καλέσουν την ομάδα του «Moonlight», τον πραγματικό νικητή του Οσκαρ, να ανεβεί στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

«Υπάρχουν πρωτόκολλα»

«Από τη στιγμή που συνέβη το σφάλμα, υπάρχουν πρωτόκολλα για τη διόρθωσή του, πρωτόκολλα τα οποία δεν ακολουθήθηκαν με την απαραίτητη ταχύτητα από τον κύριο Κάλικαν ή τη συνεργάτιδά του», αναφέρει η εταιρεία PricewaterhouseCoopers σε ανακοίνωσή της.

Παραδοσιακά, δύο σφραγισμένοι φάκελοι που περιέχουν τα ονόματα των νικητών των βραβείων Οσκαρ βρίσκονται στα χέρια των δύο λογιστών της PwC που κάθονται σε αντικριστές πλευρές εκατέρωθεν της σκηνής, έτσι ώστε να δίνουν τους φακέλους στους παρουσιαστές πριν από την αναγγελία κάθε κατηγορίας. Επίσης οι δύο λογιστές υποτίθεται ότι απομνημονεύουν τα ονόματα των νικητών.

Μία ημέρα μετά το φιάσκο η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ζήτησε συγγνώμη από όλους όσοι ενεπλάκησαν στο θέμα, όπως εξάλλου και από τους δύο παρουσιαστές της βραδιάς, τονίζοντας ότι επρόκειτο «να καθοριστούν οι πράξεις και οι δράσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή