Μετέτρεψε παγκόσμιο σκι σε… κωμωδία

Μετέτρεψε παγκόσμιο σκι σε… κωμωδία

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο του… χειρότερου σκιέρ στον κόσμο κατέκτησε –δικαίως– ο Αντριάν Σολάνο, που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κρος Κάντρι στο σκι την περασμένη εβδομάδα στη Φινλανδία, εκπροσωπώντας τη Βενεζουέλα χωρίς να έχει, όπως τελικά ομολόγησε, την παραμικρή πείρα από χιονοδρομίες. Στη χώρα του κατηγορήθηκε μάλιστα ότι αποτέλεσε όργανο προπαγάνδας του τσαβικού καθεστώτος. Σε μια ιστορία που θυμίζει την εθνική ομάδα ελκήθρου της Τζαμάικας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, η οποία αποτυπώθηκε και στην ταινία «Πάμε Χιόνι», ο Βενεζουελάνος βρέθηκε στις πίστες χιονοδρομιών της Φινλανδίας χωρίς να γνωρίζει καν πώς να σταθεί στο χιόνι.

Στον πρώτο του αγώνα στο Λάχτι, αυτόν των 10 χλμ., δεν κατάφερε να τερματίσει, καθώς χρειάστηκε για τα πρώτα 3,5 χλμ. τον χρόνο που οι κανονικοί χιονοδρόμοι χρειάστηκαν για ολόκληρη την κούρσα των προκριματικών. Στην εκκίνησή του έγειρε προς τα πίσω, στάθηκε στα πόδια του και τελικά ξεκίνησε. Και έπεσε. Και σηκώθηκε. Και ξαναέπεσε και ξανασηκώθηκε. Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε πάνω από 30 φορές, ώσπου ο Σολάνο εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Στην κούρσα τού ενός μιλίου τερμάτισε, αλλά τελευταίος και με διαφορά, στην 156η θέση.

Οχι ότι ο δρόμος του προς τη Φινλανδία ήταν ευκολότερος… Στη Βενεζουέλα ακόμη διερωτώνται πώς βρέθηκε αυτός ο τύπος στο αεροπλάνο για την Ευρώπη και κάποιοι ανέσυραν φωτογραφίες του με μέλη της νεολαίας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Φτάνοντας στο Παρίσι τον Ιανουάριο, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Σουηδία για να προπονηθεί, οι αρχές του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ» αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι είναι… πρωταθλητής της Βενεζουέλας στις χιονοδρομίες, θεώρησαν τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πρόσχημα για να ξεφύγει από τη Βενεζουέλα και τον έστειλαν πίσω στην πατρίδα του εντός πέντε ημερών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντέδρασε έντονα και η υπουργός Εξωτερικών απείλησε με διάβημα τη γαλλική κυβέρνηση. Το θέμα έφτασε στα αυτιά γνωστού Φινλανδού τηλεπαρουσιαστή, που κατάφερε με έρανο στη χώρα του να συγκεντρώσει 4.000 ευρώ για το εισιτήριο του Σολάνο από το Καράκας στη Φινλανδία (μέσω Μαδρίτης).

Η εντυπωσιακή του αποτυχία όμως στο Λάχτι έγινε περίγελως στο Ιντερνετ και ο Σολάνο αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι «στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η πρώτη μου εμπειρία χιονοδρομιών στη ζωή μου», αφού η μόνη του προετοιμασία ήταν η κούρσα με… πατίνια στους δρόμους του Καράκας.

Αφού δήλωσε με περηφάνια ότι «έπεσα κάτω αλλά δεν εγκατέλειψα, όπως θα έκαναν άλλοι, σηκώθηκα ξανά και ξανά», ο Σολάνο ομολόγησε: «Φοβήθηκα πραγματικά. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι η προπόνηση στην άσφαλτο είναι πολύ διαφορετική από το χιόνι, αυτό έχει άλλη υφή». Αρκεί που πλέον το συνειδητοποίησε ο ίδιος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή