Μικρή πτώση στο Χ.Α.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνευρη η σημερινή συνεδρίαση με καθηλωμένο τον ημερήσιο τζίρο συναλλαγών (31 εκατ. ευρώ) και τα ξένα επενδυτικά σχήματα να απουσιάζουν καθώς η πολύμηνη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων υποχρεώνει τα funds να αναζητήσουν άλλες επενδυτικές ευκαιρίες σε αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε 0,96% και διαμορφώθηκε στις 649,73 μονάδες.

Παραμένει η παθογένεια της αγοράς που είναι η χαμηλή εμπορευσιμότητα με αποτέλεσμα μόλις πέντε – έξι μετοχικοί τίτλοι να προσελκύουν το 80% των ημερήσιων συναλλαγών.  Η επερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα που αποτελεί και τη πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα κυλήσει όπως ακριβώς εξελίχθηκε και αυτή η εβδομάδα, με το βλέμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας. 

Σε επιχειρηματικό επίπεδο δεν υπάρχουν εξελίξεις καθώς διανύουμε τη περίοδο των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2016 που θα δημοσιεύσουν οι εισηγμένες μέχρι και το τον Απρίλιο.

Ωστόσο η ανησυχία των εγχωρίων επενδυτών, των βασικών μετόχων και των ξένων επενδυτών είναι ότι έχει χαθεί ήδη το α’ τρίμηνο του 2017 και όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της  αξιολόγησης κινδυνεύει να χαθεί και το α’ εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή