Σφοδρή αντιπαράθεση Ν. Τόσκα και Γ. Καμίνη

Σφοδρή αντιπαράθεση Ν. Τόσκα και Γ. Καμίνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή και προκατάληψη προς το πρόσωπό του καταλόγισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Νωρίτερα το πρωί ο δήμαρχος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ κάλεσε τον κ. Τόσκα να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας τα οποία τελούν υπό κατάληψη γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Οσον αφορά στις καταλήψεις σε κτίρια της Αθήνας, τόνισε ότι με κάποιον τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. «Ντρέπομαι για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια», τόνισε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό του καθηγητή Αγγελου Συρίγου.

Ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον οποίο καταλόγισε πλήρη απραξία που έχει οδηγήσει σε αύξηση της ανομίας.

«Πολιτικό παραλήρημα»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τόσκας κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων για πολιτική υποκρισία και «τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «O δήμαρχος Αθηναίων κάνει ότι δεν βλέπει τις διαδοχικές, μεθοδικές και αποτελεσματικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της διακίνησης ναρκωτικών, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε περιοχές που επί δεκαετίες δεν γίνονταν τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις».

Στη στάση του κ. Γ. Καμίνη, ο υπουργός διακρίνει προσπάθεια να παίξει ρόλο και άλλου είδους ρόλο στην πολιτική. «Αν ο κ. Καμίνης έχει μύχιες πολιτικές βλέψεις να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς είναι δικαίωμά του. Είναι απορίας άξιο, όμως, γιατί δεν επέδειξε τον ίδιο αντιπολιτευτικό οίστρο απέναντι στους διατελέσαντες υπουργούς Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία έξι χρόνια καθότι ο ίδιος είναι δήμαρχος Αθηναίων από το 2011», τονίζεται.

Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει: «Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θεωρεί πολιτικό αντίπαλο τον δήμαρχο Αθηναίων και δεν θα τον ακολουθήσει στο τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα των επανειλημμένων προσωπικών επιθέσεων. Δήμος και Πολιτεία έχουν ένα κοινό αντίπαλο, τα προβλήματα των πολιτών. Ας το κατανοήσει για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα στον αντικειμενικό στόχο. Και αυτό εάν κοινός στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των Αθηναίων κι όχι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Αριστεράς λόγω κεντροαριστερών επιδιώξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή