Πλήττονται οι εμπορικές επιχειρήσεις

Πλήττονται οι εμπορικές επιχειρήσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηταν στραβό το κλήμα, το ’φαγε και ο γάιδαρος». Κάπως έτσι είναι η εικόνα που επικρατεί στις εμπορικές επιχειρήσεις της πρωτεύουσας, οι οποίες, πέραν της χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι δύο τελευταίες απεργίες, μάλιστα, ήρθαν σε μια περίοδο που οι έμποροι προσδοκούσαν μέσω της άτυπης παράτασης των χειμερινών εκπτώσεων –ολοκληρώθηκαν κανονικά στις 28 Φεβρουαρίου– να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου τζίρου, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν και της καλοκαιρίας που επικρατούσε στην Αθήνα. Εάν οι απεργίες συνεχισθούν, οι επιπτώσεις πιθανώς θα είναι πιο οδυνηρές, δεδομένου ότι την άνοιξη ξεκινάει και η τουριστική περίοδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει τα εξής: «Είναι κοινά αποδεκτό ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτές. Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς δημιούργησαν για δεύτερη ημέρα στην πρωτεύουσα κυκλοφοριακές συνθήκες χάους, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η πρόσβαση των καταναλωτών στις εμπορικές περιοχές. Αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα των διεκδικήσεων κάθε κοινωνικής ομάδας, αρκεί ο τρόπος και οι πρακτικές να μην καταστρατηγούν τα δικαιώματα των άλλων. Κάνουμε έκκληση στους εργαζομένους των μέσων σταθερής τροχιάς να συνεχίσουν να διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακολουθώντας άλλες μορφές κινητοποιήσεων που δεν θα πλήττουν, μεταξύ άλλων, τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους σε αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή