Νέος υπερσύγχρονος φράχτης στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας

Νέος υπερσύγχρονος φράχτης στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δεύτερο φράχτη με τεχνολογία αιχμής χτίζει στα νότια σύνορά της η Ουγγαρία. Ο ηλεκτροφόρος φράχτης φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα. «Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα του νέου φράχτη στα αγγλικά, στα αραβικά και στα φαρσί. «Αν καταστρέψετε τον φράχτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε αδίκημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μη διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στη ζώνη διέλευσης», ακούγεται από το μεγάφωνο. Οι «ζώνες διέλευσης» είναι οι δύο συνοριακοί σταθμοί, όπου επιτρέπεται να περνούν συνολικά περίπου 10 μετανάστες την ημέρα. Ο ενισχυμένος με ατσάλι νέος φράχτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ ήπιας έντασης. Μόλις 10 χλμ. του νέου φράχτη έχουν ανεγερθεί, αλλά αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τα εναπομείναντα 140 χλμ. του κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.

Την ίδια στιγμή, δύο Αφρικανοί μετανάστες από το Μαλί έχασαν τη ζωή τους τη χθεσινή νύχτα, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη κοντά στο Ρινιάνο Γκαργκάνικο, στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας. Τα θύματα διέμεναν σε ξύλινες παράγκες, όπου ζουν μετανάστες που εργάζονται έναντι ελάχιστων χρημάτων στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω της έκρηξης φιαλών φυσικού αερίου.

Παράλληλα, ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο Καλέ που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να πάει να πάρει τρόφιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή