Κατηγορίες Τραμπ σε Ομπάμα για υποκλοπές

Κατηγορίες Τραμπ σε Ομπάμα για υποκλοπές

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές συσκευές του στον Πύργο Τραμπ τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, προχώρησε το Σάββατο ο πρόεδρος Τραμπ, κάνοντας μάλιστα λόγο για σκάνδαλο μεγέθους Γουότεργκειτ!

«Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις επικοινωνίες μου στον Πύργο Τραμπ λίγο πριν τη νίκη μου. Δεν βρέθηκε τίποτα. Αυτό είναι μακαρθισμός!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι νόμιμο για εν ενεργεία πρόεδρο να παγιδεύει  τις επικοινωνίες της (προεκλογικής) κούρσας πριν τις εκλογές; ΝΕΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!» σημειώνει.

«Στοιχηματίζω ότι ένας καλός δικηγόρος θα έφτιαχνε μια πολύ ισχυρή υπόθεση από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παγίδευε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν τις εκλογές!» προσθέτει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πόσο χαμηλά έπεσε ο Πρόεδρος Ομπάμα για να να παγιδεύσει τα τηλέφωνά μου κατά τη διάρκεια της ιερής εκλογικής διαδικασίας. Αυτό είναι (σκάνδαλο) Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος!» κατέληξε στην σφοδρότατη επίθεση κατά του προκατόχου του.

 

Ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, ο Μπεν Ρόουντς, διέψευσε τις κατηγορίες του Τραμπ.

«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές. Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσάς», έγραψε ο Ρόουντς στο Twitter.

Απαντώντας στο σχόλιο του Τραμπ ότι ένας δικηγόρος θα έστηνε μια «γερή υπόθεση» ο Ρόουντς έγραψε: «Οχι, δεν θα μπορούσε. Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να το κάνει».

Εκπρόσωπος του Τραμπ δήλωσε ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος «έχει συναντήσεις, κάνει τηλεφωνήματα και χτυπάει μπαλάκια» στο γήπεδο του γκολφ που διαθέτει στο Γουεστ Παλμ Μπιτς.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διακωμώδησε τους ισχυρισμούς του Τραμπ και έγραψε στο Twitter ότι «η μοναδική απάντηση είναι μια έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή».

Πάντως, στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδιώκει έναν αντιπερισπασμό μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Wall Street Journal ότι ο ο τότε γερουσιαστής και νυν υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς είχε δύο συναντήσεις με τον πρέσβη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή