Συντριβή συριακού αεροσκάφους Mig-21 στα σύνορα με την Τουρκία – Κατάρριψη καταγγέλει ο πιλότος

Συντριβή συριακού αεροσκάφους Mig-21 στα σύνορα με την Τουρκία – Κατάρριψη καταγγέλει ο πιλότος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον πιλότο του συριακού μαχητικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη σε τουρκικό έδαφος,  στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, εντόπισαν τουρκικά σωστικά συνεργεία όπως μετέδωσαν τα ξημερώματα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες τόσο από το αλεξίπτωτο που χρησιμοποίησε ο πιλότος όσο και από τα συντρίμια του αεροσκάφους.

Συντριβή συριακού αεροσκάφους Mig-21 στα σύνορα με την Τουρκία – Κατάρριψη καταγγέλει ο πιλότος-1

Νωρίτερα, το Σάββατο η Τουρκία έκανε γνωστό ότι αεροσκάφος που πιθανόν ανήκει στην πολεμική αεροπορία της Συρίας, συνετρίβη στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ενώ παράλληλα πηγή από τον συριακό στρατό επιβεβαίωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας έχασε επαφή με ένα μαχητικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε αποστολή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Συντριβή συριακού αεροσκάφους Mig-21 στα σύνορα με την Τουρκία – Κατάρριψη καταγγέλει ο πιλότος-2

Η μαρτυρία του πιλότου

Ο χειριστής του συριακού μαχητικού εντοπίστηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα συντρίμμια. Μεταφέρθηκε στη διεύθυνση της στρατοχωροφυλακής και κατόπιν διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο 56χρονος πιλότος ονομάζεται Μεχμέτ Σουφχάν και σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό η κατάσταση της υγείας του δεν είναι κρίσιμη, παρά τα κατάγματα που υπέστη στη σπονδυλική του στήλη. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της επαρχίας Χατάι, όπως γνωστοποίησε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου.

Στις πρώτες του δηλώσεις στις τουρκικές αρχές, ο Σουφχάν περιέγραψε ότι το μαχητικό καταρρίφθηκε ενώ πετούσε για να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το Ανατολή. Όπως είπε, είχε απογειωθεί από τη Λαττάκεια στη Συρία.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση της Τουρκίας για την τύχη του Σύρου πιλότου.

«Η φροντίδα που του παρέχεται, συνεχίζεται» διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουρετίν Τσανικλί. «Η απόφαση θα ληφθεί αφού αποσαφηνιστεί πλήρως το συμβάν, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς» έσπευσε να διευκρινίσει.

Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί, όμως η ισλαμική οργάνωση Άχραρ αλ Σαμ, η οποία δρα στη Συρία, υποστήριξε το Σάββατο ότι κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή