ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εκκληση Φιγιόν στους ψηφοφόρους: «Μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος μου» όμως «εσείς να μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα» προέτρεψε σήμερα τους πολλούς χιλιάδες υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος, θέλουν να είμαι μόνος, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εσάς που γνωρίζετε πώς να αψηφάτε τις καταιγίδες, τις προσταγές, τις παρωδίες και μερικές φορές ακόμα και τις ύβρεις» είπε ο Φρανσουά Φιγιόν, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.

Με αυτή τη «μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση» που οργανώθηκε κοντά στον Πύργο του Άιφελ ο υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων επιδίωξε να απαντήσει στις ασφυκτικές πιέσεις όσων αξιώνουν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο εξαιτίας του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του Πενέλοπι και των δύο παιδιών του.

«Σας οφείλω μια συγγνώμη, επειδή μεταξύ άλλων έπρεπε να υπερασπιστώ την τιμή μου και εκείνη της συζύγου μου την ώρα που είναι απαραίτητο για εσάς όπως και για εμένα να πρέπει να υπερασπιστώ την χώρα μας» τόνισε ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, 49 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Το γνωρίζω καλά, να το πιστέψετε, ποιο είναι το μερίδιο της ευθύνης μου σε αυτή τη δοκιμασία. Πέραν των προδοσιών, των δικαστικών διαδικασιών, της εκστρατείας δυσφήμισης, είναι σφάλμα μου που αυτό το σχέδιο το οποίο πρεσβεύω και στο οποίο πιστεύω, στο οποίο εσείς πιστεύετε, προσκρούει σε τόσο μεγάλα εμπόδια» σημείωσε ο Φιγιόν, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει υποπέσει σε «λάθη».

«Τη δική μου αυτοκριτική την έκανα» διαβεβαίωσε προτού επαναλάβει ότι δεν εξαρτάται από τους επικριτές του να τον οδηγήσουν προς την έξοδο από την προεκλογική κούρσα.

Εντούτοις, απέφυγε να υποσχεθεί ότι θα συνεχίζει να μάχεται έως το τέλος.

«Δέχομαι επίθεση απ' όλες τις πλευρές και με πλήρη συνείδηση πρέπει να σας ακούσω, να ακούσω το μεγαλειώδες πλήθος που με ωθεί προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να προβληματιστώ επίσης για εκείνους που με αμφισβητούν και εγκατέλειψαν το πλοίο».

«Φιγιόν, κράτα γερά, η Γαλλία σε έχει ανάγκη» φώναζαν χιλιάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας. Ορισμένοι από τους στενούς του συνεργάτες βρίσκονταν στο πλευρό του στο βήμα, ωστόσο υπήρχαν και απουσίες.

Στο τέλος της ομιλίας του ανέβηκε επίσης στο βήμα η σύζυγό του Πενέλοπι.

Υποστηρίζει την υποψηφιότητά του ο Φιγιόν

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς διαβεβαίωσε σήμερα ότι «κανείς δεν μπορεί σήμερα να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος», αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις στελεχών του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα», εξήγησε ο Φρανσουά Φιγιόν, που παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του στο Παρίσι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ