ΚΟΣΜΟΣ

Σε εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα το πρωί, στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων με τροχιά προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Ιαπωνίας. Οι εκτοξεύσεις έγιναν λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας, για αντίποινα σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, τις οποίες, η Πιονγιάνγκ θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, οι πύραυλοι δεν επιβεβαιώνεται ότι είχαν χαρακτηριστικά βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM), οι οποίοι θα μπορούσαν να απειλήσουν τις ΗΠΑ, ενώ η πτήση τους, κάλυψε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος 260 χιλιομέτρων.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δεν έχουν -μέχρι στιγμής- ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου κατά την τελευταία εκτόξευση πυραύλων, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters.

Τρεις από τους τέσσερις πυραύλους κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας, σε απόσταση 300-350 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Όγκα, στη νομαρχία Ακίτα, στη βορειοδυτική ακτή της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στο Τόκιο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ