Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές προβάδισμα 14 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η έρευνα της εταιρείας Prorata που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, με 7% η Ένωση Κεντρώων, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας, με 4% ΑΝΕΛ και ΛΑΕ.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως περισσότεροι από 4 στους 10 από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνουν πως δεν είναι καθόλου πιθανό να ξαναψηφίσουν.

Σημειώνεται πως η έρευνα μετρά την «δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων», λαμβάνει δηλαδή υπόψη την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα και έτσι δεν προκύπτει άθροισμα 100%, αφού ορισμένοι επιλέγουν να δηλώσουν περισσότερες από μία «προτιμήσεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή