Μέρκελ: Ο Ερντογάν ευτέλισε τον πόνο των θυμάτων των ναζί

Μέρκελ: Ο Ερντογάν ευτέλισε τον πόνο των θυμάτων των ναζί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διεμήνυσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία δικαιολογία» για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνέκρινε την απαγόρευση από τις γερμανικές αρχές των πολιτικών εκδηλώσεων στην χώρα τους με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων με τις «φασιστικές πρακτικές» που παραπέμπουν στη ναζιστική περίοδο.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι τα σχόλια του επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμβάλλουν μονάχα στον ευτελισμό του πόνου που βίωσαν τα θύματα των εγκλημάτων των ναζί εναντίον της ανθρωπότητας κι ήταν ιδιαιτέρως θλιβερά δεδομένων των πολλών κοινών που ενώνουν τις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν βαθιές διαφορές με την Άγκυρα σε θέματα όπως η ελευθερία του τύπου και η σύλληψη του γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Εντούτοις, όπως σημείωσε, το Βερολίνο παραμένει προσηλωμένο στην προάσπιση της ελευθεροτυπίας, του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης και θα συνεχίσει να επιτρέπει σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν εκστρατεία για το δημοψήφισμα της Τουρκίας στη Γερμανία, όσο οι επισκέψεις τους ανακοινώνονται με διαφανή τρόπο και εγκαίρως και με σεβασμό στη γερμανική νομοθεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή