Με νέα υπέρβαση τα τρία μετάλλια

Με νέα υπέρβαση τα τρία μετάλλια

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κλειστό στάδιο και με πάρα πολλά προβλήματα στα προπονητικά κέντρα, η μικρή ελληνική ομάδα του στίβου, που πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, επέστρεψε χθες από το Βελιγράδι με τρία μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο). Η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης και η Βούλα Παπαχρήστου ανέβηκαν στο βάθρο της διοργάνωσης, ενώ θετικά στοιχεία έδειξαν και οι υπόλοιποι αθλητές μας.

Το θέμα του κλειστού σταδίου της Παιανίας ήταν το πρώτο που έθιξαν οι αθλητές κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Με τα μετάλλια στα χέρια απηύθυναν έκκληση στους ιθύνοντες να δώσουν μια λύση σε ένα θέμα που έχει βαλτώσει, ενώ το κτίριο έχει μετατραπεί σε κτίριο – φάντασμα. «Στο στάδιο της Παιανίας έκανα ένα από τα πρώτα μου ρεκόρ. Θέλαμε να έρθουμε να κάνουμε εκεί προετοιμασία φέτος τον χειμώνα, αλλά δεν λειτουργεί. Δεν είναι δυνατό αυτό το στάδιο να είναι κλειστό. Πρέπει να ανοίξει και να δώσει λύσεις στους αθλητές που προετοιμάζονται στην Αθήνα. Ελπίζω πως η Πολιτεία θα προσπαθήσει να βρει λύση», υπογράμμισε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πρόσθεσε στη συλλογή της ακόμη έναν τίτλο. Με άλμα στα 4,85 ήρθε πρώτη στο επί κοντώ και, πλέον, από το παλμαρέ της λείπει μόνο το χρυσό από παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Από εδώ και πέρα σκέφτομαι τους αγώνες του καλοκαιριού και θέλω ένα μετάλλιο στο Λονδίνο, ανεξάρτητα από το χρώμα», υπογράμμισε.

Το θέμα της Παιανίας έθιξε και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 5,85 και πανελλήνιο ρεκόρ. «Εχουμε ένα στάδιο που το κλείσαμε μόνοι μας, όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα σε αυτήν τη χώρα. Το στάδιο της Παιανίας αποτελεί εργαλείο για εμάς. Ηρθε η στιγμή να βρεθεί λύση», τόνισε και αναφερόμενος στη διοργάνωση πρόσθεσε: «Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που πέντε αθλητές βρέθηκαν πάνω από τα 5,80 μέτρα. Τα άκυρα μου στοίχισαν το χρυσό μετάλλιο, παρ’ όλα αυτά πάλεψα και στα 5,90 μ. για την πρώτη θέση. Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ανέβαινα σταθερά σε μεγάλα ύψη και την κατάλληλη στιγμή ήρθε και το ρεκόρ». Το τρίτο μετάλλιο μέσα σε ένα χρόνο πήγε δώρο στην κορούλα της η Βούλα Παπαχρήστου. Η αθλήτρια ήρθε 3η με άλμα στα 4,24. Η ίδια, βέβαια, όπως δήλωσε, ήθελε κάτι παραπάνω: «Η αλήθεια είναι πως πήγα για να κερδίσω. Δεν μου βγήκε. Τώρα έχω μπροστά μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και χρειάζεται πολλή δουλειά για να κυνηγήσω τη διάκριση».

Καλή ήταν η εμφάνιση της Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία δεν προκρίθηκε στον τελικό των 60 μ. εμπ. για μία θέση. Ο έφηβος Εμμανουήλ Καραλής απέκτησε την πρώτη του εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ο σφαιροβόλος Μιχάλης Σταματόγιαννης έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί με αξιώσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Η νεαρή Ραφαέλλα Σπανουδάκη είχε άκυρη εκκίνηση στα 60 μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή