ΕΛΛΑΔΑ

Τη δημιουργία 20 πλευρικών σταθμών προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εγνατίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη δημιουργία και 20 πλευρικών σταθμών, εκτός από τους 10 μετωπικούς, προανήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρείας «Εγνατία οδός Α.Ε», Απόστολος Αντωνούδης.

Όπως ανέφερε , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ,  σε 38 συνολικά προβλέπεται να ανέλθουν οι σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, με βάση τουλάχιστον τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ.

«Πέρα από τους δέκα σταθμούς, που έχουμε προκηρύξει, το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως προαπαιτούμενο άλλους 20 πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στο σύνολο θα είναι 38. Η χρέωση στην Εγνατία είναι τώρα τρία λεπτά το χιλιόμετρο και θα φτάσει στα επτά λεπτά» σημείωσε ο κ.Αντωνούδης και πρόσθεσε ότι «η καινούργια απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι για να μην υπάρχουν διαφυγές, δηλαδή να μην μπορεί κάποιος να μπαίνει στον δρόμο, να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να βγαίνει δίχως να πληρώσει τίμημα».
 
Κατά τον κ. Αντωνούδη, στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ είναι να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού στο τέλος Απριλίου και «μέχρι τον Δεκέμβριο να πάμε σε δεσμευτικές προσφορές». Ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρθηκε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη και είπε ότι «στον νoμό Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή μελετάμε και ολοκληρώνουμε το δρόμο μεταξύ της 3ης προβλήτας και του ΠΑΘΕ, επίσης υπάρχει ομαλή χρηματοδοτική ροή και για τα έργα στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή».

Και πρόσθεσε  «Διαφωνώ με τα 35 χρόνια παραχώρησης. Πρέπει να παραχωρηθεί, αν παραχωρηθεί για πολύ λιγότερα χρόνια και να πηγαίνει σε ανανεώσεις. Αυτό μπορεί να ωφελήσει το ελληνικό δημόσιο» επισήμανε ο κ. Αντωνούδης.
  

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ