Moody’s: Ελλάδα, η μόνη χώρα που κινδυνεύει με έξοδο από την ευρωζώνη

Moody’s: Ελλάδα, η μόνη χώρα που κινδυνεύει με έξοδο από την ευρωζώνη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός πως  η πιθανότητα αποχώρησης οποιασδήποτε άλλης χώρας παραμένει πολύ χαμηλή.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, είναι σχεδόν απίθανο το να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη, με εξαίρεση την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο οίκος επισημαίνει πως η παρούσα κατάσταση είναι πιθανό να ανατραπεί , κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, δεδομένης της ενίσχυσης των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο οίκος θεωρεί ακόμα πως μιας και είναι απίθανο κάποιο από τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα να βρεθεί σε κυβερνητική θέση,  ο κίνδυνος εξόδου δεν αφορά το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά κρούει των κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας πως  η εκλογική ενδυνάμωση τέτοιων κομμάτων θα επηρεάσει τη δημόσια πολιτική ατζέντα και κατ’ επέκταση θα αποδυναμώσει τη λαϊκή στήριξη προς το ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή