Υπόθεση Energa – Hellas Power: 88 εκατ. ευρώ επιστρέφονται σε Δημόσιο και δήμους

Υπόθεση Energa – Hellas Power: 88 εκατ. ευρώ επιστρέφονται σε Δημόσιο και δήμους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα χρηματικά ποσά θα εισπράξουν και μάλιστα άμεσα, τόσο το Δημόσιο, όσο και δήμοι μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των ηλεκτρικών εταιριών που έκρινε, ότι πρέπει να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα που είχαν δεσμευθεί ως καταχρασθέντα, σε λογαριασμούς των καταδικασθέντων σε πολυετείς καθείρξεις για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που αποτελεί συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης για τους υπευθύνους των ηλεκτρικών εταιριών Energa και Hellas Power, συνολικά 88 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν άμεσα, τόσο στο Δημόσιο όσο και σε δήμους που διεκδικούσαν ποσά που είχαν καταχραστεί οι καταδικασθέντες από την παράνομη ιδιοποίηση χρημάτων που σχετίζονταν με την καταβολή του πρώτου τέλους για τα ακίνητα, γνωστού ως «χαρατσιού».

Οπως έκρινε το δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με την καταβολή των χρημάτων, αργά το βράδυ της Τρίτης, το Δημόσιο έχει λαμβάνειν 58 εκατομμύρια ευρώ από τα 88 που έχουν δεσμευθεί σε λογαριασμούς των εμπλεκομένων, ενώ τα υπόλοιπα τριάντα εκατομμύρια, θα αποδοθούν σε δήμους που είχαν διεκδικήσεις από τα τέλη των ακινήτων, τα οποία – τότε- εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα 88 εκατ. ευρώ που ως τώρα βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα κατατεθούν άμεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από εκεί θα πάρει τα ποσά που δικαιούται το δημόσιο αλλά και οι δήμοι.

Για την υπόθεση των δύο ηλεκτρικών εταιριών πρόσφατα καταδικάστηκαν στελέχη τους σε πολυετείς καθείρξεις καθώς στους περισσότερους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και μόνον τρεις από αυτούς μετά την καταδίκη τους οδηγήθηκαν στις φυλακές. Κατά της απόφασης αυτής όμως ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα εφετών Γρηγόριο Πεπόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή