Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στις γυναίκες

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στις γυναίκες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ξεκινώντας από τη κλασσική φιγούρα τη μητέρας και φτάνοντας στην τενίστρια Σουζάν Λενγκλέν, η Google τιμά σήμερα 8 Μαρτίου, όλες τις γυναίκες, άσημες και διάσημες, κάθε μια από τις οποίες άλλαξε με τον δικό της τρόπο τον κόσμο αλλά και τη θέση που κατέχουν οι γυναίκες σε αυτόν.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα, η φυσικός Σάλι Ράιντ, η πρώτη Αμερικανίδα που βρέθηκε στο διάστημα, η Λίνα Μπο Μπάρντι, αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια που επιμελήθηκε το «Pompeia Factory» στο Σάο Πάολο, η εκκεντρική Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο και η «Μάμα Άφρικα», Μίριαμ Μακέμπα που υπήρξε η πρώτη αφρικανή τραγουδίστρια που τιμήθηκε με βραβείο Γκράμι ενώ υπήρξε σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ.

Πρόκειται κυρίως για γυναίκες πρωτοπόρους στον τομέα τους, όπως η πιλότος Λότφια Ελ Νάντι,  η πρώτη γυναίκα αεροπόρος της Αιγύπτου και η Λι Τάι-γιανγκ, η πρώτη δικηγόρος και δικαστής της Κορεάς που αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, οι οποίες κήρυξαν τον αγώνα προς τη χειραφέτηση και διεκδίκησαν την ισότιμη με τους άνδρες μεταχείριση.

Ηδη η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της Google για τη Λατινική Αμερική, Αντριάνα Νορένα,  θα επενδύσει 1,14 εκατομμύρια δολάρια στην τεχνολογική επιμόρφωση των λατινοαμερικάνων γυναικών, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα των δύο φύλων στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή