Ο Πανιώνιος «ξύπνησε»… απότομα τη Νέα Σμύρνη

Ο Πανιώνιος «ξύπνησε»… απότομα τη Νέα Σμύρνη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι χοροί για τη φετινή, υπερβατική χρονιά του Πανιωνίου καλά κρατούν στη Νέα Σμύρνη, όπου κάθε εντός έδρας παιχνίδι των «κυανέρυθρων», ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αποτελεί ένα προσκλητήριο γιορτής για τους απανταχού φίλους του ιστορικού συλλόγου. Ο Πανιώνιος αποδεικνύει αγωνιστικά ότι αντέχει και δεν «ζαλίζεται» από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ουδείς μιλάει για κατάκτηση πρωταθλήματος, παρά τα «όνειρα» που γίνονται, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι το «ξύπνημα» όλης της πόλης, η οποία ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της ομάδας, ύστερα από αρκετά χρόνια που κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Οπως συνηθίζεται στις συναυλίες και στις μουσικές σκηνές, όταν ο κόσμος φωνάζει «κι άλλο, κι άλλο», καλώντας τραγουδιστές και ορχήστρα για να βγουν ξανά στη σκηνή, οι παίκτες του Πανιωνίου, μισή ώρα μετά το τέλος του πρόσφατου αγώνα με την ΑΕΚ, επέστρεψαν στο γήπεδο και απόλαυσαν την ηθική επιβράβευση της κερκίδας των οργανωμένων φιλάθλων για μία ακόμα «κατάθεση ψυχής» που έκαναν. Ακόμα κι αν δεν νίκησαν, ακόμα κι αν δεν στεφθούν πρωταθλητές, οι παίκτες του ιστορικού και ο Σέρβος τεχνικός, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, είναι ήδη πρωταθλητές στην καρδιά του κόσμου. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η κουλτούρα της ιστορίας του Πανιωνίου που έχει διαποτίσει, διαχρονικά, όλες τις γενιές. Το αγωνιστικό μοντέλο του Πανιωνίου είναι εμπνευσμένο από τη διοικητική λογική του Νίκου Ζαμάνη, οποίος «συγχωρεί» τα όποια λάθη των παικτών, διατηρεί όλες τις ισορροπίες των αποδυτηρίων και δικαιολογημένα απολαμβάνει τη μέγιστη αποδοχή.

Χωρίς τον μεγάλο χρηματοδότη, αυτή η Επιτροπή Ιστορίας παρέλαβε την «κυανέρυθρη» ΠΑΕ στο χείλος του οικονομικού γκρεμού και έχει καταφέρει σ’ αυτό το διάστημα να μειώσει τα χρέη των 5,5 εκατ. ευρώ σε 1,5 εκατ., με τα χρήματα των πωλήσεων παικτών και την ομάδα να είναι «Λερναία Υδρα» και να φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή