Τζανακόπουλος για ΕΛΣΤΑΤ: Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο αν γνώριζε για την ύφεση

Τζανακόπουλος για ΕΛΣΤΑΤ: Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο αν γνώριζε για την ύφεση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος , ερωτηθείς σχετικά, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ήξερε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και πώς θα μπορούσε να τα γνωρίζει αφού η υπηρεσία είναι ανεξάρτητη αρχή και ανακοινώνει τα αποτελέσματα της χωρίς να τα συζητάει.

Σε ακόλουθη ερώτηση εάν τα γνώριζε ο κ. Τσακαλώτος, ο ίδιος περιορίστηκε στο να απαντήσει: Να ρωτήσετε τον υπουργό, εγώ δεν το γνωρίζω αυτό, φράση που ερμηνεύτηκε ως δηλωτική της απόστασης που χωρίζει το υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που δίνονταν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για βαθιά ύφεση στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ».

Τι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

«Μετά το αποτυχημένο "Τσίπρας Vs Τσακαλώτος" φαίνεται πως κάποιοι περνάνε στο sequel: "Τζανακόπουλος Vs Τσακαλώτος". Ούτε αυτό θα κόψει εισιτήρια», αναφέρει σε tweet o κ.Τζανακόπουλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή