Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση

Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασική ψαροταβέρνα με φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες.

Η θέση: Κοντά στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με τη λεωφόρο Αμφιθέας. Παρ' όλο που είναι στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού, ο θόρυβος δε θα σας ενοχλήσει. Οι άνθρωποι του μαγαζιού έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ζεστό χώρο που κλείνει τη φασαρία απ' έξω. Εύκολο πάρκινγκ, ειδικά τις ώρες που οι εταιρείες της περιοχής είναι κλειστές. Πρόσβαση με μέσα μόνο μέσω των λεωφορείων που κατεβαίνουν την Συγγρού.

Η ατμόσφαιρα: Σαν κυριακάτικη εκδρομή σε μια παλιά, προαστιακή γειτονιά της Αθήνας είναι η εμπειρία του φαγητού στον Κόλλια. Νοσταλγική, με μεγάλες παρέες και οικογένειες, πολύ ευχάριστο σέρβις και ο ιδιοκτήτης, καλός γνώστης της θάλασσας, δίπλα στον μεγάλο πάγκο με τα φρέσκα ψάρια να σου εξηγεί και να σου προτείνει.

Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση-1

Το φαγητό: Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά θα τα δείτε πάνω στον πάγκο, που μοιάζει με αυτόν ψαράδικου. Θα σηκωθείτε από το τραπέζι, θα διαλέξετε ψάρι, με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού και το ίδιο θα κάνετε και για τα ορεκτικά, τα οποία επίσης εκτίθενται σε βιτρίνα. Η ποικιλία εξαρτάται από τον καιρό και την ψαριά, αλλά συνήθως θα βρείτε μπαρμπούνια, άγριες τσιπούρες, φαγκρί, βακαλάο, κουτσομούρα, σαρδέλα, γαύρο και άλλα. Πολύ νόστιμα και τα παστά, όπως η λακέρδα από τη Μυτιλήνη και ο λιαστός τσίρος.

Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση-2

Στα ορεκτικά ξεχωρίσαμε την αχινοσαλάτα, την πολύ καλή και εκλεπτυσμένη ταραμοσαλάτα και το μυδοπίλαφο, βρασμένο σε ζωμό ψαριού. Τα μεγάλα ψάρια έρχονται ή ψητά στα κάρβουνα ή σε φλαμπέ κρούστα αλατιού: ο σερβιτόρος θα «σβήσει» τη φωτιά, θα βγάλει το ψάρι από την κρούστα και θα το φιλετάρει. Τα τηγανητά μπαρμπουνάκια ήταν όσο έπρεπε λαδωμένα και αλμυρά.

Κόλλιας: Ψαροφαγία με παράδοση-3

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 25-30 ευρώ το άτομο, παραπάνω αν πάρετε μεγάλο ψάρι.

Η κάβα: Μεγάλη επιλογή σε αποστάγματα και κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα μεσημέρι-βράδυ.

Κόλλιας,

Λεωφόρος Συγγρού & Δημοσθένους 303, Παλαιό Φάληρο,

Τηλ. 210-94.08.620.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή