Η Apple σπεύδει να καλύψει τα κενά ασφαλείας του λογισμικού της μετά τη διαρροή των Wikileaks

Η Apple σπεύδει να καλύψει τα κενά ασφαλείας του λογισμικού της μετά τη διαρροή των Wikileaks

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπόσχεση να καλύψει άμεσα οποιαδήποτε κενά ασφαλείας, τα οποία αξιοποίησε η CIA,  έδωσε η Apple, μετά την αποκάλυψη του ιστότοπου wikileaks ότι η υπηρεσία χρησιμοποίησε για  τις παρακολουθήσεις τις ακόμη και ηλεκτρονικές συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως τα iphone και οι έξυπνες» τηλεοράσεις της Samsung,

H νέα διαρροή του ιστότοπου, με τίτλο «Vault 7», συνοδεύεται από περίπου 10.000 αρχεία που αφορούν την περίοδο 2014 – 2016 και αποτελούν προϊόν  υποκλοπής δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Με ανακοίνωσή του ο αμερικανικός κολοσσός, έκανε γνωστό την Τετάρτη πως αρκετά από αυτά τα κενά ασφαλείας έχουν ήδη διορθωθεί και διαβεβαίωσε τους πελάτες του ότι η εταιρεία εργάζεται να διορθώσει και τα υπόλοιπα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «παρά το ότι, σύμφωνα με την αρχική μας εκτίμηση πολλά από τα κενά που αναφέρονται στη διαρροή έχουν ήδη ‘’καλυφθεί’’ στο τελευταίο iOS, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εντοπισμού και άλλων κενών» Και πρόσθεσε: «Εξάλλου, πάντα ενθαρρύνουμε του πελάτες μας να κάνουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις του iOS».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, η CIA φέρεται να χρησιμοποιούσε κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό που ήταν σχεδιασμένο να προσβάλει προϊόντα τεχνολογικών κολοσσών όπως η Samsung και η Apple, «εισβάλλοντας» σε «έξυπνες» τηλεοράσεις και μετατρέποντάς τις σε μικρόφωνα, αλλά και προβαίνοντας σε υποκλοπές δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή