Μικρή αύξηση αποδόσεων στα εγχώρια ομόλογα

Μικρή αύξηση αποδόσεων στα εγχώρια ομόλογα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά αύξηση των αποδόσεων καταγράφεται και σήμερα στην εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα των κρατικών ομολόγων, καθώς η πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα απαξιωτικό κλίμα στην αγορά, με τους διαχειριστές ομολόγων να έχουν εμφανή σημάδια κόπωσης και απλώς να προχωρούν σε καθημερινές ρευστοποιήσεις για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων αποδόσεων.

Η απόδοση του ετήσιου κρατικού ομολόγου κυμαίνεται σήμερα στο 11,07%, το 2ετές κρατικό ομόλογο έχει απόδοση 7,92% και το 10ετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 7,05%. Το επενδυτικό ρίσκο της χώρας που αποτυπώνεται στο spread του 10ετούς ομολόγου παραμένει σε επίπεδα χρεοκοπίας της χώρας με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στις 668 μονάδες βάσης.

Στις αποδόσεις των άλλων 10ετών ευρωομολόγων εμφανίζεται η εξής εικόνα: Ιταλία 2,26%, Γαλλία 1,01%, Ισπανία 1,78%, Πορτογαλία 3,98%, Ιρλανδία 1,06%, Γερμανία 0,35% και Κύπρος 3,29%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή