Τσάμπιονς Λιγκ: Οταν ο βασιλιάς των σπορ έχει κέφια

Τσάμπιονς Λιγκ: Οταν ο βασιλιάς των σπορ έχει κέφια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο κι όμως… καταλανικό! Εκεί που ο Καβάνι έκανε το 3-1 στο 62΄ και φάνηκε να βάζει τέλος στα όνειρα μιας μυθικής ανατροπής, η σεληνιασμένη Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει το ακατόρθωτο! Με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκ των οποίων τα δύο στις καθυστερήσεις, νίκησε 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν και υπέγραψε μια μυθική ανατροπή τεσσάρων γκολ που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γρήγορο 3-0 στις αρχές του β΄ ημιχρόνου (3΄ Σουάρες, 41΄ αυτογκόλ Κιρζαουά, 48΄ πέν. Μέσι) φάνηκε να μην είναι αρκετό για τους «μπλαουγκράνα» μετά το γκολ του Καβάνι (είχε και δοκάρι στο 51΄) στο 62΄, αλλά η Μπάρτσα δεν τα παράτησε κι ας ήθελε τρία γκολ στα υπόλοιπα 30 λεπτά.

Τα ήθελε και τα πέτυχε, πρώτα με το γκολ από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ στο 85΄, έπειτα με πέναλτι-φάντασμα σε βουτιά του Σοάρες στο 91΄ (το εκτέλεσε ο Νεϊμάρ) και στο τέλος με ένα γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 95΄, προκαλώντας ντελίριο στο «Καμπ Νου» και παγκόσμιο θαυμασμό, παρότι το πέμπτο της γκολ που την ξανάβαλε στις καθυστερήσεις στο παιχνίδι της πρόκρισης, ήταν από την… μπανανία!

Σπασμένα τα φρένα είχε και η Ντόρτμουντ. Με ήρωα τον Ομπαμεγιάνγκ, νίκησε την Μπενφίκα με το εμφατικό 4-0, ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στη Λισσαβώνα και προκρίθηκε πανηγυρικά. Το ματς με την τριπλή ελληνική παρουσία (Παπασταθόπουλο – Μήτρογλου, Σάμαρης) το σφράγισε το χατ τρικ του Ομπαμεγιάνγκ (4΄, 61΄, 85΄), με τον Πούλισικ να κάνει το 2-0 στο 59΄.

Με τον Τάσο Σιδηρόπουλο, τον διαιτητή της ρεβάνς Αρσεναλ -Μπάγερν 1-5 τα έβαλε ο Αρσέν Βενγκέρ αποκαλώντας τη διαιτησία του Ελληνα ρέφερι «σκανδαλώδη», την ώρα που σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος αλλά και η πλειονότητα των οπαδών της Αρσεναλ ζητούν να μπει ένα τέλος στις δύο δεκαετίες του Αλσατού τεχνικού στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

«Αρσέν Βενγκέρ, θέλουμε να φύγεις», τραγουδούσαν οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας βγαίνοντας από το Εμιρεϊτς, ενώ οι εφημερίδες χθες έγραφαν «ντροπή» και «Βενγκέρ έξω!». Εστίασαν όμως και στο σαρδόνιο χαμόγελο του απόντος, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, Αλέξις Σάντσες, που «έκανε έξαλλους τους οπαδούς της Αρσεναλ».

Πάντως, οι παίκτες της Αρσεναλ έσπευσαν να στηρίξουν τον τεχνικό τους: «Πρέπει να διώξουμε την πίεση από τον προπονητή και αυτό θα γίνει με καλές εμφανίσεις μας, πρέπει να σταματήσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας» είπε ο Θίο Γουόλκοτ, ενώ ο συμπαίκτης του Εκτορ Μπεγερίν κάλεσε ανοικτά τον κ. Βενγκέρ να παραμείνει στην Αρσεναλ και μετά το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή