Διαδικτυακή ομάδα κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Διαδικτυακή ομάδα κατά του νόμου Κατρούγκαλου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσφυγή διαφορετική από τις άλλες, προερχόμενη από διαδικτυακή ομάδα δικηγόρων, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Εβδομήντα επτά δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, μέλη της διαδικτυακής ομάδας με την επωνυμία Πανελλήνια Ενωση Δικηγόρων κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης, ζητώντας όχι την επαναφορά του προηγούμενου ασφαλιστικού νόμου, αλλά τον εξορθολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

Η Πανελλήνια Ενωση Δικηγόρων ιδρύθηκε προ τριετίας. Μέλη της είναι δικηγόροι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι παράλληλα και μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και σκοπός της είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τον κλάδο παράλληλα με τους δικηγορικούς συλλόγους. «Δεν υπάρχει πολιτική απόχρωση στη συγκεκριμένη ομάδα», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Αναστάσης Φράγκος, πληρεξούσιος δικηγόρος της ομάδας. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων του δικηγορικού κλάδου και όπως λέει ευελπιστεί η προσφυγή να γίνει δεκτή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «διακυβεύεται το μέλλον των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων».

Οι προσφεύγοντες ζητούν ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, σημειώνοντας σωρεία συνταγματικών παραβάσεων και προτείνουν τον εξορθολογισμό του. «Αναγνωρίζουμε ότι οι προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού νόμου είναι σε ορισμένα σημεία δικαιότερες από εκείνες των καταργηθέντων που αυθαιρέτως διέκριναν τους παλαιούς από τους νέους ασφαλισμένους και προέβλεπαν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα εισοδηματικό κριτήριο», αναφέρουν στην προσφυγή. Οι ίδιοι ζητούν τον εξορθολογισμό του νόμου με πρόβλεψη, μεταξύ άλλων, «ανεισφορολόγητου» για όσους εμφανίζουν εισόδημα κάτω των 3.000 ευρώ ετησίως, καθώς και θέσπιση ανώτατου ορίου δημοσιονομικής επιβάρυνσης το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 45% του φορολογητέου εισοδήματος. «Σήμερα η δημοσιονομική επιβάρυνση των δικηγόρων και εν γένει των ελεύθερων επαγγελματιών υπερβαίνει το 65% του εισοδήματος, εξευτελίζει το επίπεδο της ζωής και καθιστά αδύνατη την επαγγελματική επιβίωσή μας», καταλήγουν οι δικηγόροι στην προσφυγή τους, ζητώντας να γίνει δεκτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή